poseidonTestpilotHVEM HAR LYST TIL Å VÆRE MED PÅ OG TESTE POSEIDON APPER!

EN ENESTÅENDE MULIGHET TIL Å VÆRE MED PÅ OG UTFORME «MORGENDAGENS» APPER FOR MENNESKER MED DOWN SYNDROM.

 

 

Hvem har lyst til å være med og teste POSEIDON?

 

Viktig melding; vær med å bidra til utvikling av nyttige hjelpemidler for mennesker med DS!

POSEIDON-prosjektet, som har vært presentert en rekke ganger og senest på Landskonferansen i april, begynner nå å nærme seg sluttfasen og vi skal foreta den siste testen av appene.

POSEIDON-prosjektet er et samarbeidsprosjekt finansiert av EU. NNDS er en av deltagerne i prosjektet sammen med foreninger fra flere europeiske land, som Tyskland og England. Hensikten er å utvikle apper som er spesielt tilpasset mennesker med DS og som skal være en hjelp i dagliglivet. Vi i Norge deltok i første testrunde i fjor høst. Nå er appene forbedret, og flere funksjonaliteter er kommet til. Vi er dermed klare for neste testrunde.

Vi skal teste mange nye og spennende funksjoner!

Foreldre skal legge inn individuell informasjon på en nettside. Denne informasjonen vises så på en app på en smarttelefon som personene med DS skal bruke. Det dreier seg om en kalender (hvor man kan legge inn bilder og videoer, lydmeldinger og evt. tegn ved behov), en navigasjonsapp for å lære nye reiseruter, et pengetreningsprogram og en handlehjelp. Personen med DS skal også få trene på reiserutene på PC før de starter å bruke dem ute. Foreldre som er med, skal dessuten delta i et nytt sosialt nettverk med andre test familier og medlemmer av NNDS.

Det er vår ambisjon at når dette prosjektet er ferdig om ca. 8 måneder, så vil vi ha utviklet unike hjelpemidler til glede og nytte for alle med DS.

Testen er relativt omfattende i den forstand at den varer ca. en måned, og den krever en del innsats både fra personen med DS selv og også fra en av foreldrene. Det vil bli gitt god opplæring og støtte underveis. Testen vil bli foretatt på en egen smarttelefon som vil bli gitt som gave til testpersonen når testperioden er gjennomført. Vi søker deltagere som er minst 16 år, som fortsatt bor sammen med foreldre og allerede har startet å bruke smarttelefon og/eller nettbrett. Det er viktig at foreldre kan bistå aktivt i prøveperioden. Testperioden starter 9. mai. På grunn av den støtte og hjelp som vil bli gitt bør testdeltagerne bo i Oslo området.

De som er interesserte, kan henvende seg til meg på mail eller telefon for en prat og for mer informasjon.

Dere kan lese mer om Poseidon-prosjektet på norsk her og/eller på den internasjonale nettsiden på http://www.poseidon-project.org.

Mvh

Lasse Brustad
Daglig leder i NNDS
Telefon 920 59 975
E-post: lars.erik.brustad@nnds.no